You are here:

Sup Yoga

SUP-Yoga

Previous slide
Next slide

Sup-Yoga

Houd jij van yoga en/of suppen en heb jij zin in een (nieuwe) sportieve uitdaging en ervaring? SUP-Yoga is een unieke manier om mentaal en vitaal bezig te zijn op het water! 

Yogahoudingen op een wiebelend board, balancerend op het water. SUP-Yoga klinkt misschien uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring.

Over SUP-Yoga

Wat is SUP-Yoga?

SUP yoga is wat de naam eigenlijk al verklapt. Met een groot SUP-Board ga jij met een kleine groep (max. 8 personen) het water op. Op het water worden de SUP’s aan elkaar vast gemaakt, wat zorgt voor stabiliteit. De Yoga instructeur, oftewel ‘yogi’ zal verschillende yogahoudingen behandelen. 

De combinatie van het buiten zijn, het bevinden in de natuur en de rust van het water is iets wat veel mensen inspireert. Als je gek bent op Yoga, waarom zou je dan niet jouw poses willen uitoefenen op een SUP board, terwijl je kalm op het water drijft. Heerlijk toch?!

Kan iedereen SUP-Yoga doen?

Heb je nog nooit een yoga les bijgewoond? No worries! Tijdens de SUP-Yoga lessen doe je enkel de basic yoga oefeningen. Je hoeft dus echt geen ervaren yogi te zijn. De oefeningen zijn namelijk aan te passen naar wat jouw lichaam kan. 

Heb je nog nooit gesupt, dan vragen we je eerst een beginners les te volgen en dan pas in te schrijven voor de SUP yoga lessen.  Het is fijn als we in deze les ons kunnen richten op de yoga en niet op sup techniek.

Hoe ziet de SUP-Yoga les eruit?

Zo’n 150 meter van onze locatie op de Turfmarkt bevindt zich een steiger aan de Kampersingel, die speciaal is gemaakt om gemakkelijk op de SUP te stappen. De steiger bevindt zich op het water, met een lage instap. Je kunt hier gemakkelijk de SUP in het water laten en opstappen.

Allereerst zal er een korte warming up plaatsvinden aan de kant. Vervolgens gaat iedereen het water op en peddelen we rustig naar een aangename plek in Haarlem (afhankelijk van de drukte, wind en weer). Vanaf dat moment kun je je helemaal overgeven aan de elementen en je focussen op je lijf en ademhaling. 

De Yoga instructeur, oftewel ‘yogi’ zal verschillende yogahoudingen behandelen. Daarna peddelen we met elkaar weer terug. Je hoeft overigens echt geen ervaren yogi te zijn, de oefeningen zijn aan te passen naar wat jouw lichaam kan. De les duurt in totaal 75 minuten.

Veelgestelde vragen

Uiteraard wil je graag kleding aan waarin je je vrij kunt bewegen. Een elastische sportbroek volstaat prima maar je kunt er ook voor kiezen een bikini aan te trekken. Het kan natuurlijk zijn dat je in het begin een keer in water terechtkomt. Zorg er dus voor dat je kleding draagt waarvan het niet erg is als deze nat wordt.

We adviseren om SUP-Yoga te beoefenen met blote voeten. Zo voel je het beste hoe het sup board in het water beweegt.

Het is handig om een handdoek en een flesje water mee te nemen.

Op locatie hebben wij een kleedkamer. Daarnaast kun jij je spullen hier ook veilig opbergen.

Onze sup boards zijn Fit Ocean 10,6 Inflatable sup boards. Deze stand up paddleboards zijn hele fijne allround boards en zeer geschikt voor beginnende suppers. Omdat deze SUP-boards veel volume hebben, zijn deze goed geschikt voor SUP-Yoga.

Dit is voornamelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien het te winderig is of te nat/koud, zullen we overwegen om de les te annuleren.

Verken de mooiste plekjes van de stad vanaf het land of water

RESERVEER NU SUP YOGA

Neem contact op